Pileća krilca s umakom od bundeva
Ljuta pileća krilca s umakom od bundeve idealno je jelo za ljubitelje začinjenije hrane.
Sastojci 4 osobe
700 g pilećih krilca
2 žličice Vegete Natur chili
2 žlice ulja
sol
malo Vegeta Maestro šarenog papra
2 žlice cvjetnog meda
2 žličice vinskog octa
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
2 mlada luka
Za umak:
1 Krem juha Bundeva Podravka
100 ml slatkog vrhnja
150 g Zlato Polje Riže arborio
2 žlice tostiranih bućinih sjemenki
2 žlice bučinog ulja
Priprema
- Krilca začinite Vegetom natur chili i stavite u nauljenu posudu. Prekrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20 minuta.
- Zatim pomiješajte med, ocat, dimljenu papriku i papar. Tom smjesom premažite krilca i vratite u pećnicu (otkrivene) da se zapeku i postanu hrskava.
- Za to vrijeme u 400 ml hladne vode uspite sadržaj vrećice juhe i zagrijte do vrenja uz miješanje. Dodajte slatko vrhnje i muškatni oraščić, te pustite da kuha 5 minuta.
- Rižu skuhajte, ocijedite i stavite u kalup.
- Na tanjur za posluživanje stavite umak, krilca u obliku šišmiša, te pospite narezanim mladim lukom.
- Rižu stavite pomoću kalupa na tanjur, pospite bučinim sjemenkama i nakapajte uljem bundeve.
Izvor: Coolinarika

Za više recepata kliknite ovdje.