Pileća krilca s umakom od bundeva

Ljuta pileća krilca s umakom od bundeve idealno je jelo za ljubitelje začinjenije hrane.

Sastojci  4 osobe

700 g pilećih krilca

2 žličice Vegete Natur chili

2 žlice ulja

sol

malo Vegeta Maestro šarenog papra

2 žlice cvjetnog meda

2 žličice vinskog octa

1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike

2 mlada luka

Za umak:

1 Krem juha Bundeva Podravka

100 ml slatkog vrhnja

150 g Zlato Polje Riže arborio

2 žlice tostiranih bućinih sjemenki

2 žlice bučinog ulja

Priprema
 
  1. Krilca začinite Vegetom natur chili i stavite u nauljenu posudu. Prekrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20 minuta.
  2. Zatim pomiješajte med, ocat, dimljenu papriku i papar. Tom smjesom premažite krilca i vratite u pećnicu (otkrivene) da se zapeku i postanu hrskava.
  3. Za to vrijeme u 400 ml hladne vode uspite sadržaj vrećice juhe i zagrijte do vrenja uz miješanje. Dodajte slatko vrhnje i muškatni oraščić, te pustite da kuha 5 minuta.
  4. Rižu skuhajte, ocijedite i stavite u kalup.
  5. Na tanjur za posluživanje stavite umak, krilca u obliku šišmiša, te pospite narezanim mladim lukom.
  6. Rižu stavite pomoću kalupa na tanjur, pospite bučinim sjemenkama i nakapajte uljem bundeve.
 
Izvor: Coolinarika
pilecakrilcasumakomodbundeva

Za više recepata kliknite ovdje.