Namaz od bučinih sjemenki
Ukusan i bogat, a vrlo jednostavan namaz od bučinih sjemenki koji će Vas oduševiti!
Sastojci
80 grama maslaca
100 grama svjezeg krem sira
80 grama bucinih kostica
1 manji luk
1 cesanj cesnjaka
2 zlice bucinog ulja
1 zlica octa
sol, papar
1 zlica sjeckanog persuna ili vlasca
2-3 zlice kiselog vrhnja / po potrebi
Priprema
- Pjenasto sjediniti maslac sobne temperature i krem sir. Malo posoliti.
- Na tavi bez ulja prepeci bucine kostice, posoliti ih i malo ohladiti. Dvije trecine kostica fino samljeti, a ostatak sitno nasjeckati.
- Luk i cesnjak isjeckati sto sitnije. Pomijesati sve sastojke, dodati bucino ulje, zlicu bijelog octa ili bijelog balsamica, sjecakni persun ili vlasac.
- Sve dobro sjediniti, jos malo zaciniti. Ostaviti u hladnjaku sat, dva da se dobro prozmu svi sastojci.
- Prije serviranja izvaditi iz hladnjaka da se maslac malo popusti. Ako imate osjecaj da je suho dodajte namazu jos 1-2 zlice punomasnog kiselog vrhnja.
Izvor: Coolinarika

Za više recepata kliknite ovdje.