Krem juha od bundeve i mrkve

Uz dodatak bučinog ulja ova krem juha od bundeve i mrkve dobiva potpuno drugačiji i potpuniji okus.. Fantastičan je svakodnevni obrok za Vas i Vašu obitelj.

Sastojci

70 dag bundeve

3 mrkvice

1 glavica luka

1 dl vrhnja za kuhanje

Jedna kocka za juhu (povrtna ili kokošja)

sol

papar

muškatni oraščić

bučino ulje

bučine sjemenke

Priprema

  1. Narežite luk na sitne kockice. Očistite bundevu i mrkvicu i narežite ih na male komadiće.
  2. Na malo ulja propirjajte luk, a zatim mu dodajte bundevu i mrkvu. Nakon 5 minuta pirjanja zalijte vodom da prekrije sve sastojke. Dodajte kocku za juhu. Kuhajte na laganoj vatri 20-20 minuta.
  3. Juhu propasirajte štapnim mikserom i dodajte vrhnje za kuhanje. Ako vam se čini pregusta dodajte još vode. Pustite ju da prokuha i dodajte po želji još soli, papar i malo naribanog muškatnog oraščića.
  4. Poslužite vruću i po njoj nakapajte malo bučinog ulja i pospite ju bučinim sjemenkama. Ova juha može biti i manji obrok uz tostirane kockice kruha. Dobar tek!
 
Izvor: Coolinarika
Krem juha od bundeve i mrkve​

Za više recepata kliknite ovdje.