Krem juha od bundeve i mrkve
Uz dodatak bučinog ulja ova krem juha od bundeve i mrkve dobiva potpuno drugačiji i potpuniji okus.. Fantastičan je svakodnevni obrok za Vas i Vašu obitelj.
Sastojci
70 dag bundeve
3 mrkvice
1 glavica luka
1 dl vrhnja za kuhanje
Jedna kocka za juhu (povrtna ili kokošja)
sol
papar
muškatni oraščić
bučino ulje
bučine sjemenke
Priprema
- Narežite luk na sitne kockice. Očistite bundevu i mrkvicu i narežite ih na male komadiće.
- Na malo ulja propirjajte luk, a zatim mu dodajte bundevu i mrkvu. Nakon 5 minuta pirjanja zalijte vodom da prekrije sve sastojke. Dodajte kocku za juhu. Kuhajte na laganoj vatri 20-20 minuta.
- Juhu propasirajte štapnim mikserom i dodajte vrhnje za kuhanje. Ako vam se čini pregusta dodajte još vode. Pustite ju da prokuha i dodajte po želji još soli, papar i malo naribanog muškatnog oraščića.
- Poslužite vruću i po njoj nakapajte malo bučinog ulja i pospite ju bučinim sjemenkama. Ova juha može biti i manji obrok uz tostirane kockice kruha. Dobar tek!
Izvor: Coolinarika

Za više recepata kliknite ovdje.